ALMAKS TEMP

Uz pomoć proizvoda Almaks Temp možete u svakom trenutku putem Almaks aplikacije pratiti temperaturu server sobe, vlažnost vazduha u prostoriji i tačno vreme otvaranja rack ormara. Uređaj koristi Bluetooth low energy tehnologiju što značajno produžava vek trajanja baterije koja se nalazi u senzoru. Uređaj poseduje sertifikate CE i RoHS.

Isporuka:

Isporuka opreme Almaks Temp za praćenje parametara server sala. Prati parametre temperature, vlažnosti,otvaranja vrata ormana, panela, pomeraja, prekida glavnog napajanja. Oprema se sastoji od senzora sa internom baterijom i prijemnika/kontrolera. Senzor prati parametre u server sali i Vrši komunikaciju sa softverom na serveru ili klaudu i prenosi očitane parametre u redovnim intervalima od 1 sekunde do jedanput dnevno. Ima integrisan modem za GSM mrežu i podržava frekvencije  850 / 900 / 1800 / 1900 MHz. Komunikaciju ostvaruje ili preko GPRS-a(Multi-Slot Class 12 do 240 kbps) ili preko SMS-a. Ima integrisan GPS prijenik za određivanje pozicije. Napaja se preko 220V AC ili 10 do 30V DC. Poseduje dodatni internu bateriju od minimum 150 mAh.Opseg temperature rada od -40 do +85°C. Uređajposeduje minimum sertifikate CE, E-Mark, RoHS. Komunikacija sa senzorima se odvija preko Bluetooth komunikacije 2,4 GHz i to Bluetooth Low Energy 4.0/4.2 standarda. NFC je podržan na senzorima za lokalnu konfiguraciju.  Dimenzije senzora su 60mmmm prečnika i visine20mm mm. Težina senzora je oko 40 gr. IP zaštita je kategorije IP65. Opseg merenja temperature je od -40 do +85 °C, vlage od 0 do 100%. Preciznost merenja temperature je ±0,25°C u opsegu od -0°C to -65°C, ±0.5°C u opsegu od -40°C to 85°C. Preciznost merenja vlage je ±2% od 0% do 90%, odnosno ±3% od 90% do 100%. Senzori imaju  minimum sertifikate CE i RoHS. Najveće rastojanje između uređaja i senzora je do 200 metara (otvoren prostor).

Montaža:

Montaža opreme Almaks Temp za praćenje parametara server sala. Montaža bežičnih senzora na mestima za adekvatno praćenje temperature server sale u zonama toplog sektora strujanja vazduha koji izlazi iz samih rekova sa aktivnom opremom, za praćenje vlažnosti vazduha u prostoru, za praćenje otvaranja rekova preko magnetnih kontakata postavljenih na vratima, za praćenje pomeranja bitnih elemenata u prostoru server sale. Montaža uređaja za skupljanje informacija sa senzora, u krugu najdalje od 200m  u optičkoj vidljivosti ili manje, zavisno od izmerene jačine signala senzora, a sve u zavisnosti od tipa i materijala pregradnih zidova. Montaža uređaja povezanog preko napajanja 220V AC,  da prati i prekid glavnog napajanja.

Puštanje u rad:

Puštanje u rad opreme Almaks Temp za praćenje parametara server sale. Konfigurisanje svih senzora, konfihurisanje uređaja i uspostavljanje komunikacije sa senzorima. Konfiguracija povezivanja uređaja preko GSM mreže do servera sa softverom za praćenje parametara server sale i alarmiranje. Podešavanje svih alarmnih stanja i potrebnih izveštaja. Provera ispravnosti rada i test parametara koji se prate. Kompletna obuka korisnika za korišćenje sistema.

Softverske licence:

Obezbeđivanje softverskih licenci za upotebu softvera Almaks Temp, bekapa podataka od minimum godinu dana i mogućnošću besplatnih softverskih updejta za sve vreme korišćenja softvera.

Održavanje sistema:

Obezbeđivanje održavanja sistema Almaks Temp za sve vreme trajanja ugovora. Održavanje podrazumeva rešavanje svih problema sa senzorima i uređajima, kao i kompletnom komunikacijom. Održavanje podrazumeva i kompletnu korisničku i tehničku podršku za korišćenje softvera za sve vreme trajanja ugovora, kao i kompletno održavanje softvera po principu ključ u ruke.

 


Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.