Pametne hotelske sobe

Pametna hotelska soba podrazumeva mikroprocesorski upravljani uređaj koji nadzire sve parametre važne za normalno funkcionisanje jedne hotelske sobe. To uključuje nadzor temperature, ulaza/izlaza, alarme i sl. Radi postizanja veće efikasnosti, takvi uređaji su povezani sa PC računarom, pa je tako ukupna kontrola centralizovana.

Dokazano je da se ulaganja u centralizovanu kontrolu vrlo brzo isplate, kako finansijski tako i kroz povećanu sigurnost i kvalitet.

Boljom kontrolom trošenja energije ostvaruju se uštede, gostu se nudi kvalitetnija usluga, povećava se sigurnost celog sistema, zaposleni efikasnije rade na osnovu stalno svežih informacija.

Sistem za nadzor hotelskih soba - pametne sobe koji je moguće prilagoditi specifičnim potrebama određenog hotela omogućava:

  • upravljanje klima sistemom prema šemi zauzetosti sobe
  • upravljanje sobnim osvetljenjem, ventilom vode, žaluzinama
  • nadzor ulaza i izlaza iz sobe (preko beskontaktnih kartica - transpondera) prisutnost u sobi
  • nadzor sobnih ulaznih vrata, prozora, vode na podu kupatila
  • SOS alarme, neovlašćen ulaz u sobu, temperature
  • praćenje rada sobarica, status "Soba očišćena"
  • istom karticom gost otvara glavna vrata, parking, plaća ostale usluge u hotelu (veza sa softverom hotelskog poslovanja).

Veza sa softverom hotelskog poslovanja pruža i mogućnost programiranja temperature prema kalendaru zauzetosti sobe, onemogućava biranje spoljnih telefonskih brojeva kad gost nije u sobi i sl. Ceo sistem je centralizovan preko PC računara, a nadzor najvažnijih alarma i temperatura može biti dvostruki iz sigurnosnih razloga preko dodatnog modula - panela. Korišćenje sistema je jednostavno, a njegovu pouzdanost garantuje naše dugogodišnje iskustvo u izvođenju složenih projekata nadzora i upravljanja u industriji.


Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.