Magična reč GPS – čemu služi i koji u stvari treba izabrati?


Magična reč GPS – čemu služi i koji u stvari treba izabrati?


Automobili sa fabrički ugradjenim aplikacijama za GPS navigaciju postaju dosta traženi na tržištu. Posedovanje GPS navigacije u automobilu postaje pitanje standarda, kako radi funkcionalnosti automobila, isto tako i komfornosti putovanja. GPS uredjaj sa maksimalnim performansama pruža preciznu lokaciju automobila, prikazuje  i proračunava najpovoljniju i najkraću rutu, ili pak brzinu kretanja. Čime se spisak istih ne završava, jer se one neprestano usavršavaju. Kada je fabrička ugradnja GPS navigacije u pitanju, ona bar do sada nije zastupljena na svakom novom modelu, osim kao dodatna oprema.

gps-sistem-pracenja-almaks-gps

U poslednjih nekoliko godina na tržištu je lansirano nekoliko modela automobila koji poseduju tehnologiju bluetooth GPS uredjaja sistema navigacije. Zahvaljujući ovome možete da ih povezujete i sa svojim mobilnim uredjajima. Kupovina ovakvog automobila pruža punu sigurnost i udobnost putovanja. U nastavku ćete se upoznati sa modelima koji poseduju ovu funkciju i koji su najtraženiji na tržištu.

  1. Fiat 500

Model Fiat 500 je izbačen na tržište tokom 2016.godine, i jedan je od najpristupačnijih na tržištu kada je u pitanju GPS kao 'builth in' tehnologija. Opremljen je najsofisticiranijim sistemima za bezbednost i informacije, poseduje Bluetooth i Ecodriving sistem. Osim ovog, automobil poseduje audio sistem vrhunske klase, Beats Audio Digital sound. Bezbednost pružaju ABS+EBD+ESP sistem, audio komande na volanu i Radio 5“ tehnologija sa Bluetooth uredjajem. GPS sistem za praćenje je jedna od performansi koje mu daju posebnu prednost u odnosu na ostale modele sličnih karakteristika.

fiat-500-gps-almaks-gps

  1. Nissan Vesra Note

Ovaj Nisanov model automobila je iz 2016.godine i naročito je karakterističan upravo zbog svog ugradnog sistema za GPS praćenje. Model poseduje 5 vrata, uključujući prtljažna, i cenovno je u rangu niskobudžetnog Nissan sedana. Uz Versa Note model možete dobiti standardnu sigurnosnu kameru, integrisan smartfon NissanConnect, ekran 5 inča u boji, audio Bluetooth sistem i satelitski radio signal. Poseduje i touch screen komande kao i sistem za bezbednost i daljinsko otključavanje. Model dolazi u SL izdanju, a pored navedenih možete uživati i u drugim premium funkcijama.

nissan-versa-note-almaks-gps

  1. Hyundai Elantra

 

Ova linija Hjundai vozila lansirana je 2017.godine, model je veoma popularan kod mladjih generacije zbog široke lepeze tehnologija koje nudi, a jedna od njih je ugradjen GPS sistem za praćenje. Novi model Value Edition verzije standardno je opremljen aluminijumskim točkovima i krovnim pokrivačem, kožnim volanom i sistemom za daljinsko otključavanje/zaključavanje. Elantra inače nudi dobru ekonomičnost potrošnje goriva, sigurnost zvuka i unapredjene performanse. Kupci kao prednosti pre svega navode komfor i udobnost, tehnologiju za bezbednost na visokom nivou, i tech friendly sistem, medju kojima najvišu ocenu dobija 'built in' GPS uredjaj.  Iako možda deluje skuplje, model u potpunosti opravdava cenu, pre svega garancijom koju Hjundai daje za nove modele.

hyundai-elantra-gps-almaks-gps

  1. Honda Accord

Za sve koji su u potrazi za autom sa naprednijim GPS sistemom za praćenje, Hondin model Accord koji je dostupan na tržištu od 2016.godine je potencijalno idealno rešenje. Model posebno impresionira svojim prostranim enterijerom, što je jedna od najčešćih prednosti koje kupci navode, zatim prefinjenom dinamikom vožnje, kao i uredjajima za sigurnost. Touch screen tehnologija daje vam uputsva za navigaciju na vrhu ekrana, a poseduje integrisanu smartfon Andoid Auto aplikaciju. Uz pomoć nje vozač može pristupiti Google ili Apple mapama. O bezbednosti u vozilu brine instalirana kamera visoke tehnologije koja pokriva više uglova.

honda-accord-gps-almaks-gps

        5. Chevrolet Camaro

Na listi modela koji vozaču omogućavaju fabrički ugradjen sistem za navigaciju dodajemo i Chevrolet model Camaro, iz 2016.godine. Auto sa naprednim sistemom za navigaciju, lagan za vožnju kao i za sistem upravljanja. Kupci će pre svega istaći moćan motor kao glavnu karakteristiku, zatim jednostavan i višefunkcionalan korisnički interfejs. Glavna zamerka je manja vidljivost sa zadnje strane vozila, ali Camaro model iz 2016.godine je lakši, brži i jednostavniji od svih prethodnih modela ove linije, i sa unapredjenim performansama za vrhunsku bezbednost i GPS ugradjen sistem predstavlja odličan izbor za svakog vozača koji želi brzinu, snagu motora i uštede goriva

chevrolet-camaro-gps-almaks-gps

     6. Ford Taurus

Tokom 2016.godine kompanija Ford je na tržište izbacila svoj  model automobila koji se bazira na novoj generaciji Sync 3 tehnologije, koja se može nadogradjivati. Ford Taurus model ima četiri linije, u zavisnosti od performansi. Karakteristika svih je da nude veoma korisne performanse, poput touch screen tehnologije, unapredjenih funkcija za prepoznavanje glasa i jednostavnijeg unosa destinacija. Pored ovih, u fokusu je i opcija 3D mapiranja kao i petogodišnja pretplata na aplikacije kojima se postiže odlično  iskustvo i unapredjen doživljaj kada je GPS sistem navigacije u pitanju.

ford-taurus-gps-almaks-gps

Magična reč - GPS

Kada su u pitanju predstavljeni modeli, dostupnost na domaćem tržištu se može opisati kao polovična, budući da je većina njih prisutna prvenstveno na američkom tržištu. Ipak, preporuka je da svakako trebate da obavite i sopstvenu pretragu i da pronadjete idealan model automobila prema svojim potrebama.

Sada preostaje da demistifikujemo reč GPS koja se nalazi u širokoj upotrebi ali u različite svrhe. Postoje različite vrste uredjaja koji se mogu koristiti u svrhe GPS navigacije, da vam olakšaju navigaciju ili koordinaciju u prostoru. Putem displeja uredjaja na kom primaju GPS signal možete da pratite putanju kojom se krećete, da vam kalkuliše rutu i da vas navodi glasovnim komandama. Što je sasvim idealno za jedan putnički automobil.

Da li je to isto kao i GPS koji vam omogućuje praćenje vozila? Odgovor je – ne. Postoji krucijalna razlika u tehnologiji i nameni ova dva sistema. Kada je GPS uredjaj za praćenje u pitanju, za rad sa njim nisu potrebni periferni uredjaji kakav je displej, jer on radi na principu prijemnika i predajnika, i SMS kartice koja prenosi podatke sa vozila, a između ostalih i očitani satelitski signal o trenutnoj poziciji. U slučaju napredne usluge, tekstualne komunikacije na primer, može se koristiti i displej koji će dodatno raditi i navigaciju.

Dakle, uredjaj za GPS navigaciju kakvi su i opisani u tekstu imaju tu mogućnost da prikupljaju podatke i da ih emituju, konkretno mape, koje će vam prikazivati putanju, lokaciju ili brzinu. GPS uredjaj za praćenje imaće daleko više funkcija, jer ne samo da je u stanju da prikuplja sve podatke, već i da ih emituje eksterno, gde će ih dalje obradjivati softver. Na taj način lokaciju jednog vozila koje se nalazi na autoputu u Madjarskoj može da zna i neko ko prati putem sistema u Beogradu, ali ne samo lokaciju već i kompletnu analitiku koja govori o stanju bezbednosti vozila ili njegove amortizacije.

 gps-system-gif-almaks-gps

 

Da li vam je potrebna samo navigacija, ili ipak želite da ekonomično koristite službeno vozilo?

Kao što možete da primetite razlika postoji, jer će vam navigacija i ako je posedujete omogućiti da bezbrižno putujete i da nemate nedoumica oko najidealnije rute. Medjutim, i dalje nećete biti u mogućnosti da znate u potpunosti kako vaše vozilo utiče na vaše poslovanje, ukoliko je službenog karaktera u pitanju. Da li trošite više goriva nego što je potrebno, u kojoj meri se vozilo troši i da li postoje drugi bezbedonosni rizici po vozača ili samo vozilo?

Almaks GPS rešava sve izazove ovog tipa, jer pruža široku lepezu usluga kada je GPS praćenje u pitanju. Bilo da posedujete samo jedno vozilo ili čitavu flotu vozila, bezbednost će biti na podjednako istom nivou, moći ćete da znate gde se tačno vaše vozilo kreće i nalazi u odgovarajućem trenutku i da u potpunosti štedite na troškovima goriva. Uz to, možete sami da birate funkcije prema svojim potrebama.

Ukoliko se odlučite na ugradnju  uredjaja za praćenje to možete da učinite i na autobusu, kamionima ili radnim mašinama, što Almaks može da vam omogući. Kompletnu ponudu koja nudi rešenje za sve tipove poslovanja možete potražiti i na našem sajtu, i da ostvarite maksimalan efekat i sigurnost, uz minimalan trošak.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.