Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja tema na RTS-u i Blic online portalu


Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja tema na RTS-u i Blic online portalu


Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja bila je tema kojom su se prethodnih dana bavila dva veoma uticajna medija u Srbiji, portal Blic online i Radio televizija Srbije. Govoreći o važnosti izrade akta o proceni rizika Slobodan Maksimović, predsednik Grupacije za tehničko obezbeđenje Udruženja za privatno obezbeđenje Privredne komore Srbije naveo je za Blic da ovi elaborati imaju za cilj da se sagledaju sve potencijalne pretnje po ljude i imovinu, ali i da sadrže predloge konkretnih mera i procedura kako da osnovu uočenih potencijalnih opasnosti smanjiti ublažiti eventualne posledice štetnih događaja.

Do sada je, kako je u razgovoru za RTS objasnio prof. dr Zoran Keković sa Fakulteta bezbednosti u Beogradu to bilo prepušteno pojedincima, samozvanim ekspertima koji su na svoju ruku procenjivali rizike, a to se odražavalo na stepen bezbednosti.

Nadzor nad primenom Uredbe o obavezno obezbeđenim objektima kojom je predviđena Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja sprovodiće inspekcija Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako je za Dnevnik 3 napomenula Nataša Ignjatović iz MUP-a, kazna za pravno lice iznosi od 50.000 do 500.000 dinara ukoliko nema akt o proceni rizika ili ukoliko ga ne ažurira jednom u tri godine.

Kompletne tekstove možete pogledati na sajtu Blica i RTS-a.

Kompanija Almaks ima licencirane stručnjake za izradu akta o Proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja. Ukoliko su vam potrebne dodatne informacije, možete kontaktirati Jovanu Mladenović, našeg menadžera za procenu rizika na jovana.mladenovic@almaks.rs ili putem telefona na 011/2852 606

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.