Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja u opštinskoj upravi Srbobran


Kompanija Almaks Security Systems potpisala je ugovor sa opštinom Srbobran čiji je cilj da se izradi akt o proceni rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja na objektima koje OU Srbobran koristi. Ovim dokumentom biće obuhvaćeni svi potencijalni izazovi, rizici i pretnje, a procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja sadržaće i mere za unapređenje kako na polju fizičkog, tako i na polju tehničkog obezbeđenja, uz akcenat na preventivu. U gradskoj upravi Srbobran, prema podacima iz 2004. godine radi 3.329 ljudi, a ova opština je među prvima u Srbiji koja ozbiljno radi na podizanju nivoa bezbednosne kulture.

Podsetimo, Procena rizika u zaštiti lica, imovine i poslovanja obavezna je na osnovu Uredbe o bližim kriterijumima za određivanje obavezno obezbeđenih objekata i načinu vršenja poslova njihove zaštite. Uredba stupa do snagu 16. decembra ove godine. U obavezno obezbeđene pored organa grada i jedinica lokalne samouprave spadaju još i zatvoreni objekti, dvorane, hale i drugi objekti namenjeni za okupljanje građana kapaciteta smeštaja 5.000 građana i više, otvoreni objekti, stadioni i drugi objekti namenjeni za okupljanje građana kapaciteta smeštaja 20.000 građana i više, tržni centri otvorenog i zatvorenog tipa površine 10.000 metara kvadratnih i više, objekti saobraćajne infrastrukture (autobuske i železničke stanice) za grad sa više od 50.000 stanovnika...

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.