Zašto je renoviranje pravo vreme da mislite na bezbednost vaše imovine?


Zašto je renoviranje pravo vreme da mislite na bezbednost vaše imovine?


Renoviranje privatnog ili poslovnog prostora može da postane vrlo komplikovano, a da uz to dosta košta. Cifre mogu da se kreću vrtoglavo i do nekoliko desetina hiljada evra! Pored novca, u velikoj meri ulažete sebe, jer imate velika očekivanja da sve protekne kako ste očekivali. Ipak, najteži deo tek sledi na kraju - kako sav trud sačuvati u najboljem stanju na što duži rok?

rekonstrukcija-objekta-almaks-security-systems

S' obzirom na to koliko ste sebe uložili u posao renoviranja, upravo taj period predstavlja pravo vreme da osigurate svoju imovinu. Nebitno da li ćete ovo sprovesti u delo tokom ili pošto završite posao adaptacije prostora, sigurnosni sistemi mogu da u velikoj meri očuvaju sve ono na čemu ste vredno radili, na duži vremenski rok.

Da li razmišljati o sistemima za bezbednost u toku renoviranja, ili da taj posao ostavite za kasnije? Postoje svakako prednosti i nedostaci, koju god odluku da donesete. Obrazložićemo vam samo neke od njih, pa ćete na osnovu toga moći da procenite šta je za vas najidealnija opcija.

Bezbednost vašeg prostora je podjednako bitna kao i pitanje komfora i dizajna!

Sigurnosni sistemi za vreme renoviranja

Postoje brojni razlozi zbog čega o nekim sistemi i njihovoj ugradnji treba razmišljati dok traju radovi, pre svega zbog toga što je tehnički jednostavnije obaviti instalaciju, a kasnije održavanje ili nadgradnju sistema. Evo nekih razloga zbog čega trebate da razmislite o ovoj opciji:

  1. U startu unapređujete sigurnost – Ne treba biti paranoičan, ali svakako treba imati na umu da na poslovima preuređenja vašeg prostora radi veliki broj ljudi, koji se obično učestalo smenjuju, a imaju pristup svim vašim prostorijama. Dobar sistem video nadzora može praktično da reši ovakav problem, i da poslovi teku svojim tokom, dok vi štitite sve ono što vam je od velikog značaja.
  2. Možete da kontrolišete pristup – ukoliko želite da u potpunosti budete sigurni da pristup objektima imaju ljudi koje ste angažovali, možete jednostavno da ugradite sistem kontrole pristupa. Na taj način daljinskim putem ćete omogućavati ulaz samo licima za koja je to predviđeno.
  3. Upozoravaće vas na opasnost – bilo da jednostavno ne volite duvanski dim, ili želite da sprečite mogućnost ozbiljnije štete usled nastanka požara, detektori dima mogu da budu savršeno rešenje. Isto je i u slučaju da neka od građevinskih mašina ili alata izazove previše dima ili zagađenja, vaših sistem zaštite će odmah izdati upozorenje.
  4. Jednostavnost odobravanja pristupa – dolaziće sigurno do situacija kada će vašim majstorima trebati veća mobilnost kroz objekat, čak i u delovima gde to niste predvideli. Upravo zato dobar monitoring sistem može da vam sve to olakša i da možete jednostavno da se u hodu prilagođavate aktivnostima.

Šta vam eksperti za tehničku bezbednost preporučuju....

Kao što možete da vidite, postoje dobri razlozi zbog kojih bi trebalo da razmislite o  nekom od sistema za bezbednost dok ste još u fazi sređivanja. Naravno, ni kada posao bude gotov nije znak da trebate da prestanete da mislite na bezbednost. Evo nekih od razloga koje trebate da uzmete u obzir:

  1. Podiže bezbednost vaše imovine na dosta viši nivo – nakon što ste posvetili dovoljno vremena komforu i estetici vašeg prostora, pravi je trenutak da uzmete u obzir i pitanje sisgurnosti, kako biste postojeće stanje sačuvali.
  2. Štitite svoju investiciju – ukoliko ste već uložili značajna sredstva u poboljšanje svog radnog i životnog prostora, dodatno ulaganje u obezbeđivanje sigurnosti je gotovo simbolično, a višestruko značajno. I više nego isplativo.
  3. Sveobuhvatnost sistema – tehnologija vašeg prostora u potpunosti može da prati estetski dizajn, za šta mogu da se pobrinu pametni sistemi, kao što su pametne kuće ili audio sistemi, koji se odlično adaptiraju, i mogu da se ažuriraju u skladu sa vašim potrebama.
  4. Ekološki način života – ukoliko ste pobornik ovakvog životnog stila, a uz to ste ugradili sisteme za energetsku efikasnost, onda možete da nastavite pravim putem, instaliranjem sistema za upravljanje energijom, koji funkcioniše istovremeno sa sigurnosnim sistemom.

almaks-security-systems-renoviranje

Da li su ove informacije dovoljne da vam predoče moguće benefite koje dobijate, da vas podstaknu da razmišljate i o pitanju bezbednosti, koje je vrlo važno za vas lično, isto koliko i pitanje estetike kojim ste se bavili? Ukoliko jeste,  onda možete da nam se obratite za savet, a naši inženjeri ponudiće vam najidealnija rešenja, u skladu sa vašim potrebama, za potpunu funkcionalnost prostora 24/7.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.