Udruženje Međunarodni transport upozorava na probleme sa licencama


Iako se Zakon o privatnom obezbeđenju primenjuje osam meseci, većina kompanija koje pružaju usluge montaže i održavanja sistema tehničke zaštite u koje spada i GPS satelitsko praćenje vozila nema neophodnu licencu Ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi portal Poslovnog udruženja prevoznika tereta u međunarodnom drumskom saobraćaju Srbije "Međunarodni transport".

Prema pravnoj regulativi, pravna lica koja obavljaju delatnost bez previđenih licenci, rizikuju ne samo sebe već i svoje klijente. Predviđene novčane kazne su više nego rigorozne, kreću se od 100.000 pa do 1.000.000 dinara! Zakonom ni korisnici usluga nisu oslobođeni krivične odgovornosti.

Budući da zakon važi od 1.januara 2017.godine, lica koja su pre tog datuma ugradila bilo koji vid sistema tehničke zaštite nisu u obavezi da ih deinstaliraju. Ipak, zakon i njih obavezuje da moraju imati ugovor isključivo sa licenciranim provajderom usluga.

Prema informacijama Udruženja Međunarodni transport inspekcija je već počela da kontroliše kako pružaoce, tako i korisnike usluga. Opširnije informacije pogledajte na linku

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.