VERSA Plus Satelov sistem za osećaj sigurnosti, estetike i funkcionalnosti


VERSA Plus Satelov sistem za osećaj sigurnosti, estetike i funkcionalnosti


Alarmni sistemi su jedan od prvih koraka u zaštiti lične imovine i sigurnosti. Zbog toga je od ključne važnosti da sistemu koji vas obezbedjuje pružite apsolutno poverenje. Satel je već izgradio poverenje medju sistemima za zaštitu i bezbednost, kao prepoznatljiv brend, prisutan duže od 25 godina na tržištu. Specijalizovani su za dizajniranje, proizvodnju i distribuciju high end elektronskih alarmnih sistema i uredjaja. Jedna od poslednjih reči tehnike koju je Satel lansirao na tržište je VERSA Plus alarmni sistem.

vesra-plus-satel-sigurnosni-alarm-almaks-security-systems

Satel se brzo pozicionirao na tržištu kao ime koje garantuje kvalitet, i kao takav je jedan od prepoznatljivih robnih marki čija je zemlja porekla Poljska. Asortiman proizvoda obuhvata široku lepezu uredjaja za tehničko obezbedjenje, počev od matičnih upravljačkih ploča, sirena i detektora, pa do radio kontrolora i stanica za video nadzor. Svrha poslovanja kompanije je zadovoljan korisnik, tako da su i ponuda proizvoda i usluga kompanije orijentisani isključivo na pozitivno iskustvo svojih klijenata.

Kada su proizvodi u pitanju, glavne inovacije predstavljaju sistemi Integra, Versa, Perfecta i Micra. Sva četiri sistema u potpunosti su kustomizirana, sa ciljem da omogući punu implementaciju sistema za bezbednost vrhunske klase i high end tehnologije, radi kontrole pristupa i automatskih kontrolnih funkcija za pametne zgrade.

VERSA Plus sistem je konstruisan radi zaštite prostorija male i srednje površine. Omogućava da se koriste žičani ili bežični sistemi povezivanja, ili oba kombinovano. U kombinaciji sa ACU-120 i ACU-270 kontrolerima može da pokriva radni opseg i do 500m na otvorenom, odnosno površinu oko 78 hektara.

satel-sigurnosni-sistem-almaks-security-systems

Sistem kombinuje funkcije koje su ranije bile dostupne uz više uredjaja, zasebno. Zbog toga je sam uredjaj višenamenski, a osigurava vrlo efikasan prenos informacija. Kao rezultat spoja multifunkcionalnosti i dizajna VERSA Plus kontrolna table omogućava komunikaciju putem tri različita kanala, što dodatno unapredjuje kvalitet usluge za koji je sistem namenjen.

Prema specifikaciji proizvoda sistem ima sposobnost funkcija govornih poruka, kao i povezivanja sa mobilnim uredjajima, do 8 njih. Dimenzije uredjaja su 266x286x100mm, a same radne ploče 173x105mm. Snaga uredjaja je 2 ampera, prosečna potrošnja struje u standardnoj mreži je 120 mA, dok maksimalna potrošnja iznosi 200 mA. Predvidja i korišćenje baterije čija snaga iznosi do 800 mA. Podržava email notifikaciju, kao i tekstualnu komunikaciju putem SMS poruka.

Dodatne karakteristike sistema su arhiviranje izveštaja, particije kojih ima dve, i četiri integrisana tajmera. Ima sposobnost konekcije sa 4 žičana input uredjaja, sa mogućnošću  proširenja do 30 najviše, dok se u istom trenutku može povezati sa 5 output žičana uredjaja, do najviše 12 njih bežičnom konekcijom. Težina uredjaja iznosi 1250g.

Softver operativnog sistema je na engleskom jeziku, ali takodje podržava i korišćenje poljskog, češkog, slovačkog, nemačkog, španskog, portugalskog, francuskog, italijanskog, skandinavskih jezika, ruskog, ukrajinskog, turskog i madjarskog jezika. Ovaj podatak možda više govori o tržištima koja su interesantna kompaniji Satel, odnosno onima gde su do sada prepoznali najveći potencijal. U daljim planovima razvoja svakako postoji tendencija da i drugi jezici budu zastupljeni u njihovim softverima.

versa-plus-control-satel-almaks-security-systems

Glavne prednosti VERSA Plus sistema su jednostavnost primene i potpuna sigurnost, sveobuhvatna zaštita u potpunosti prilagodjena potrebama korisnika. Najjednostavniji način primene sistema je putem mobilne aplikacije VERSA CONTROL. Pored ostalog, aplikacija radi i po principu push notifikacija, koja i korisnika i instalatera uredjaja izveštavaju o stanju sistema u realnom vremenu. Uredjaj poseduje i touch screen funkciju sa grafičkim interfejsom, kao I višenamenski taster za daljinsku kontrolu nad uredjajem i sistemom.

Zahvaljujući svojim karakteristikama sistem VERSA Plus je više nego pogodan kao vrhunski nivo zaštite objektima male ili srednje veličine, nezavisno od njihove namene, bilo da su kulturnog, komercijalnog ili stambenog tipa. Sistem je vrlo jednostavan za ugradnju, smanjuje vreme potrebno za instalaciju i konfiguraciju sistema, uz uštede i za korisnike i za instalatere kako finansijske, tako i u vremenu, jer se kompletna instalacija može obaviti za jedan dan.

Sistemom se može upravljati na više načina, bilo lokalno ili daljinskim putem. Da biste kontrolu vršili lokalno to možete obavljati putem tastature ili touch screen uredjaja, dok daljinskim putem kontrolu sistema možete da vršite putem ključeva za daljinsko upravljanje i nadzor, zatim INT-CR modula koji omogućava kontrolu nad sistemom čak i bez potrebe za unošenjem lozinke na sistemima za lokalnu kontrolu. Ovakav vid kontrole ima mogućnost glasovnog menija, i može se personalizovati u skladu s’ potrebama svakog korisnika.

satel-logo-sigurnosni-sistemi

Kao rezime mogli bismo da navedemo da je sistem dizajniran da korisniku omogući daljinski pristup najvažnijim funkcijama alarmnog sistema baziranog na Versa Control panelu, a najglavnije funkcije bi bile:

  • Aktivacija i deaktivacija alarmnog sistema,
  • Provera statusa zona sa mogućnošću njihovog zaobilaženja,
  • Kontrola izlaza,
  • Provera spiska potencijalnih problema,
  • Provera evidencije dogadjaja.

Iskustva korisnika sa ovom linijom Satelovih sistema za bezbednost su veoma pozitivna, i odnose se u najvećoj meri na multifunkcionalnost uredjaja kao i na primenu u različitim modelima, kao i sa brzinom obrade podataka. Glavne zamerke proizvodu i preporuke proizvodjaču upućene su brzini odziva prilikom pokretanja aplikacije i povezivanja sa alarmom.

Najnoviju ponudu Satelovih proizvoda možete pogledati ovde

VERSA Plus Satelov sistem preporučuje svakako njegov više nego dobar odnos cene i kvaliteta. Bilo da imate potrebu da obezbedite privatni ili poslovni prostor, ovaj sistem bi mogao da bude idealno rešenje s’ obzirom na sve navedene karakteristike. Jednostavan je za upotrebu, isto koliko i za ugradnju, a sve to po sasvim povoljnoj ceni.

Pratite nas i dalje budući da će vas Almaks tim informisati o najidealnijim rešenjima koja na tržištu postoje, i pružati vam priliku da za vas pronadjete najidealniji izbor. Osim što je Almaks specijalizovan za pružanje usluga u zaštiti lica, imovine i poslovanja, i samoj realizaciji posla pristupamo krajnje odgovorno i profesionalno. Svakako je naš imperativ kvalitet i vrhunska usluga, u čemu delimo Satelovu viziju, i ono najbolje prenosimo i implementiramo u praksu.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.