Efikasan plan za poslovnu bezbednost - ključni elementi


Stvaranje kohezivnog i koordinisanog sigurnosnog plana od ključnog je značaja za uspeh svakog poslovanja i sigurnosti lica i movine. Ukoliko se oslonite na stručnjake koji za vas mogu da  kreiraju i implementiraju pouzdano rešenje  poslovnog sistema, možete da budete potpuno sigurni kada je u pitanju vaša bezbednost. Evo nekih od najvažnijih elemenata uspešnog poslovnog plana sigurnosti.

element-poslovnog-plana-almaks

Bezbednosna politika

Ljudski element vašeg bezbednosnog plana zavisi od jasnih i jedinstvenih pravila i smernica kojih  trebaju da se pridržavaju svi zaposleni. Stvaranje plana sigurnosti i obuka vaših zaposlenih da ga prate može sprečiti moguće greške i ugrožavanje vaše imovine i zaposlenih. Pravi plan i odgovarajuća priprema mogu biti pobednički recept za sigurno radno mesto.

poslovni-sistem-almaksSistem nadzora

Sistemi nadzora mogu imati iznenađujuće veliki uticaj na sigurnost vaših objekata. U nekim slučajevima sigurnosne kamere mogu da posluže za odvraćanje provalnika, što vam omogućava da izbegnete mnoge probleme prije nego što se pojave. Kamere se takođe mogu koristiti za praćenje pristupa zaposlenih i obezbeđivanje sigurnijeg okruženja za važne ljudske resurse. Konačno, kamere mogu da  pruže i vredne dokaze o krađi ili vandalizmu, onda kada se takve situacije dogode.

Kontrola pristupa

Sistemi kontrole pristupa omogućavaju vam da kreirate prilagođeni pristup vašim zaposlenima u različitim oblastima vašeg poslovanja. Kartice za kontrolu pristupa su popularan izbor kada su ovi  sistemi u pitanju. Ovi napredni uređaji ne samo da sprečavaju neovlašćeni ulaz, već i registruju evidenciju aktivnosti koje se odvijaju u vašim prostorijama. Ako se odlučite za opcije pristupa bez ključa, možete da budete sigurni da je pristup dozvoljen samo pravim licima, a to lakše i kontrolišete.

Protivpožarna sigurnost i kontrola

Pravilno funkcionisanje protivpožarnog sistema i sistema za detekciju dima može da bude ključan element  za sigurnost vaše imovine i resursa. Kada izaberete pouzdane sisteme koji  mogu da pruže naprednije upozorenje u slučaju požara ili drugog hemijskog incidenta, boravićete u najsigurnijem radnom okruženju i u uslovima najbržeg odziva ukoliko dođe do neposredne opasnosnosti.

procena-rizika-almaks

Protokol o bezbednosti

Elementi vaše bezbednosne strategije zavise od jasnih pravila i smernica koje moraju da poštuju svi zaposleni. Definisanje pravila i plana za sigurnost, kao i obuka vašeg osoblja, ključni su parametri na osnovu kojih možete da pratite efikasnost vaše politike bezbednosti, a možete i da  sprečite greške koje bi potencijalno ugrožavale vašu imovinu i vaše zaposlene. Obavezno proveravanje da li su spoljašnja vrata zatvorena i zaključana, na primer, je jedan od osnovnih koraka u realizaciji plana, veoma jednostavno a od vitalnog značaja. I zatim nastavljate ka složenijim elementima plana. Pravi plan i odgovarajuća priprema mogu da budu dobitnički recept za sigurno radno mesto.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.