Izbor pametnog sigurnosnog sistema i automatizacije


Izbor pametnog sigurnosnog sistema i automatizacije


Kada razmišljate o bezbednosti objekta verovatno najpre pomislite na do sada poznate ili dosta koriščene uređaje. Tradicionalni sistemi su radili pouzdano ako njima rukujete veoma pravilno, što nije bio često slučaj u praksi. Takođe su imali značajnu ranjivost koja je zavisila od fiksne telefonske linije, putem koje su se odazivali i putem koje su mogli da budu neutralisani.

Mnogo novih opcija zahvaljujući tehnologiji

Današnji  pametni sigurnosni sistemi mogu da budu dosta korisniji i sigurniji. Možete da kontrolišete svoj sistem s’ bilo kog mesta pomoću mobilne aplikacije i to sve vreme. Možete da budete upućeni u to šta se dešava u objektima koji su pod nadzorom gde god da se nalazite u tom trenutku.

Neke od informacija koje ćete pronaći u nastavku teksta pomoći će vam da  bolje razumete današnje interaktivne sigurnosne sisteme i neke od njihovih novih mogućnosti koje biste mogli da priuštite.

Nova tehnologija

Mobilne aplikacije vam omogućavaju da komunicirate sa svojim sistemom na potpuno nove načine, odakle god želite, praktično ne postoje ograničenja. Možete da upravljate čitavim sistemom ili da ga isključite, da pratite šta se dešava na vašoj imovini. Dakle, ako ste na primer otišli u žurbi, i još niste sigurni da ste obavili sve radnje ili mere predostrožnosti, uvek možete da putem aplikacije proverite stanje na terenu.

Dobićete  potpuno novi nivo sagledavanja realnosti uz pomoć  ovakvog sigurnosnog sistema. Za razliku od tradicionalnih sigurnosnih sistema, pametni sistemi mogu da upozoravaju na aktivnost čak i kada su deaktivirani ili isključeni. Upozorenje na vašem pametnom telefonu će vam dati do znanja da li neko pokušava da otvori vrata objekta u vreme kada to ne bi trebalo da se dešava, jer nije radno vreme.

Možete da dobijate upozorenje ako se nešto ne dogodi. Ako sigurnosni sistem nije  deaktiviran do vremena podešenog u odnosu na početak radnog vremea, možete da dobijete upozorenje da zaposleni iz određenog razloga nije stigao na radno mesto, i da putem sistema proverite dali  je  sve u redu.

Bezbednost 24/7, bez problema

Neki od novih uređaa i sistema se predstavljaju kao sigurnosni proizvodi, ali nemaju najvažniji deo: usluge profesionalnog nadzora 24/7.

Kod pametnih uređaja i sistema je to najveća prednost,  24/7 mogućnost monitoringa, a isto tako i tehnička podrška koja uz to dolazi. Stalno praćenje omogućava momentalnu reakciju kada se signal aktivira (bilo da je to zbog  dima, požara ili prekida u komunikaciji) i šalje informaciju . U slučaju požara recimo, možete da budete  upozoreni osim  e-mail notifikacije i zvučnim upozorenjem, da odmah reagujete.

Pouzdanost sistema

Ključna razlika u današnjim interaktivnim sigurnosnim sistemima jeste da li se oni povezuju putem širokopojasnog internetskog povezivanja vašeg doma ili preko bežične mobilne veze.

Sistemi zasnovani na telekomunikacijama i mobilnom signalu izbegavaju probleme pouzdanosti vezanih za širokopojasne internetske veze i rutere koje svi s vremena na vreme doživljavamo kada dođe do prekida signala. Sistem takođe štiti od nekih uobičajenih karakteristika ranijih sistema kao što su povezivanja i instalacije, ili još češće zaboravljena lozinka za pristup.

Automatizacija

Automatizacija  može da zvučati kao luksuz, ali to je to zapravo odličan način poboljšanja sigurnosti. Trebalo bi da izaberete sigurnosni sistem koji nudi opcije za automatizaciju širokog spektra ključnih funkcija vašeg sistema, tako da na kraju imate najviše opcija i izbora.

Za maksimalnu bezbednost možete postaviti video nadzor koji  pruža trenutna upozorenja, sa konkretnim video snimkom. Možete upravljati pristupom vašem objektu uz izbor pametnih brava i garažnih vrata. Možete automatizovati druge uređaje kao što su svetla kako bi izgledalo da još uvek neko boravu unutar objekta i kada ne radi. Čak i pametni termostati mogu da se  dodaju kako bi se poboljšala sigurnost, jer oni mogu automatski da isključuju sistem HVAC u vatri, tako da dim i pepeo ne prolaze kroz objekat ukoliko dođe do požara.

Nije čak ni potebno da dodajete  sve ove funkcije odjednom. Međutim, trebalo bi da budete upoznati sa tim  da li  bi vaš sigurnosni sistem dopustio tehnički da dodajete ove vrste funkcija i mogućnosti vremenom, ukoliko shvatite da i za njima imate potrebu.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.