Kako izabrati najbolji model kamere za video nadzor


Kako izabrati najbolji model kamere za video nadzor


Video nadzor je odlično rešenje koje može da se stara i o sigurnosti kada je u pitanju poslovanje, a isto tako i kao komercijalno rešenje. Možete da ostvarite uvid u sva zbivanja unutar i oko vašeg poslovnog prostora i da video nadzorom obuhvatite različite apsekte. U tom slučaju potrebno vam je i dobro rešenje koje može da isprati sve te zahteve. Evo šta treba uzeti u obzir prilikom odabira kamera za sistem video nadzora.

Rezolucija

Ukoliko želite da  slike na nadzornim kamerama budu kristalno jasne, tako da možete lako da prepoznate detlje od značaja, u tom slučaju izaberite kameru koja poseduje najmanje 720p visoke definicije. Kamere koje imaju takve kapacitete  su  najčešće IP kamere, tako da su one najidealnije rešenje ako želite najbolji kvalitet slike.

Brzina kadrova

Što je veći broj kadrova u kameri, on video zapis će biti kvalitetniji. Video zapis je zapravo samo serija fotografija koje emituju snimak. To znači da ukoliko su kadrovi frekventniji, video snimak će biti mutniji. 30 sličica u sekundi predstavlja video zapis u realnom vremenu, tako da je to minimum koji  vam je potreban.

Model kamere

Model kamere koji izaberete treba da zavisi od vaših specifičnih bezbednosnih potreba. Za razliku od rezolucije i brzine kadrova, ne postoji definitivna opcija koja je bolja od druge. Neki od uobičajenih modela kamera za video nadzor su kamere metalne, u obliku pravougaone  kutije koja se kači na zid. Pored njih postoje i kamere u obliku kupola koje se montiraju na plafon ili nosače. Postoje isto tako i različiti proizvođači i brendovi koji nastoje da stvore proizvod najboljih performansi.

Indoor ili Outdoor kamere

Ako vašoj firmi trebaju kamere za nadzor na otvorenom, pobrinite se da investirate u kamere koje su posebno dizajnirane za eksterijere. Ove kamere često imaju dodatni sloj zaštite koji ih čini otpornim na teške vremenske uslove. Ako ne obratite pažnju na to, prljavština i voda mogu da ometaju kvalitet videa ili da oštete kameru. Kamere za nadzor dizajnirane za unutrašnju upotrebu uglavnom nisu napravljene da izdrže promenljive  vremenske uslove.

Almaks Security Systems kao odgovor na sve vaše potrebe

Almaks Security Systems može da ponudi rešenje za sve vaše potrebe ili bilo koju od navedenih nedoumica. U našem asortimanu možete da pronađete najveći izbor HDCVI ili IP kamera, brendove lidera na tržištu opreme za video nadzor poput Dahua ili da uz našu pomoć dobijete integrisane sisteme za upravljanje bezbednošću. Naš tim inženjera može da dizajnira rešenja za bezbednost vaših ljudi, vaše imovine i poslovanja. Kontaktirajte našu službu prodaje, ili nas pratite na Facebook i LinkedIn stranici.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.