Kako profesionalni upravnici mogu da reše pitanja kompletne bezbednosti


Kako profesionalni upravnici mogu da reše pitanja kompletne bezbednosti


Česta tema domaćih medija su profesionalni upravnici zgrada i njihova zaduženja i ingerencije. Pravilnik kaže da su oni zaduženi za aktivnosti kao što su organizovanje održavanja zgrade, odlučivanje o korišćenju finansijskih sredstava i obezbeđivanja korišćenja zgrade, kao i druga pitanja koja od značaja za upravljanje zgradom. Mada se tehnička bezbednost nigde eksplicitno ne navodi, ovo bi trebalo da bude veoma bitna tema, naročito u uslovima koji zahtevaju mere prevencije kao što su veći stambeni i poslovni kompleksi.

Interfonska oprema

Prvi korak  ka prevenciji i zaštiti svih o kojima se profesionalni upravnik brine bila bi interfonska oprema kao najjednostavniji sistem zaštite.  Ne samo da ćete na ovaj način otkloniti više potencijalnih pretnji, već će vaši sadašnji i budući stanari biti sigurniji, a to dovodi i do većeg interesovanja za nekretnine. Interfon je danas  nezaobilazan sistem komunikacije i služi za detaljnu kontrolu pristupa objektima, stambenoj zgradi ili poslovnom prostoru. Najznačajnije prednosti su da obezbeđuju potpunu kontrolu nad događajima ispred ulaza, sprečavaju neprijatne događaje, vrata su stalno zaključana čime se postiže  osećaj sigurnosti i bezbednosti. Interfoni imaju opcije za otvaranje električne brave, kao i nadgledanje prostora bez ostvarenog poziva.

Kontrola pristupa

Sistemi kontrole pristupa su uobičajeni deo svakodnevnog života savremenog doba. Sve što zahteva lozinku ili ograničenje postavljeno na osnovu njegovog korisnika koristi sistem kontrole pristupa. Na primer, kada  pogledate informacije o stanju svog računa putem e- bankinga  prvo morate da unesete određeno korisničko ime i lozinku. Bez ove informacije,  nemate pristup svom računu. Ovo je primer jednog vida kontrole pristupa. Ovde sada govorimo o drugom, fizičkom, koji vas na isti način i štiti, za razliku od opisanog virtuelnog. Sistem kontrole pristupa omogućava pristup pravoj osobi na pravo mesto u pravo vreme, a omogućava vam da ne razmišljate o sitnicama kao što su ključevi.

Video nadzor zgrade

Video nadzor je verovatno najpopularniji sistem za bezbednost današnjice, jer pomaže u kontroli svakodnevnih aktivnosti koje se dešavaju u poslovnom ili privatnom prostoru. Ovaj sistem ne samo da  pruža zaštitu  vašoj imovini već isto tako i licima koja se nalaze u tom opsegu. Pomaže u sprečavanju mogućnosti provale i krađe, pruža uvid u prethodna zbivanja ili radnje. Video kamera je izuzetno korisna jer osigurava da se sve aktivnosti  odvijaju u skladu sa definisanim pravilima, a osim toga, postoje brojne pogodnosti koje se odnose i na poslovanje, za šta možete isto da primenite.

Upozoravanje na požar

Prednosti instaliranja sistema za dojavu dima ili vatre su brojne. Suštinski su to  neophodni sistemi u vašim objektima koji će pomoći da lica pod zaštitom  budu bezbedna kada se pojave hitne ili nepredviđene situacije. Sistemi za dojavu požara, koji se često nazivaju dimni alarmi, su uređaji koji detektuju prisustvo dima i toplote u atmosferi, omogućavajući licima koja su vitalno ugrožena da dođu na sigurno. Sistemi mogu da se koriste u svrhe direktnog upozorenja  ili pak monitoringa.

Sistemi za gašenje požara

Požari mogu da se pojave u više različitih oblika i da zahtevaju različite  tehnike gašenja i suzbijanja vatre, kako bi se smanjilo oštećenje ili sprečile daleko ozbiljnije posledice. Aparati za gašenje požara su veoma važan deo svake procedure zaštite od požara. Međutim, postoji više različitih mogućnosti zaštite od požara,  a postoje i sistemi zaštite od požara. Neke od njihovih prednosti su te što garantuju apsolutna sigurnost za ljude i ostala živa bića, bez štetnih su gasova, pa su kao takvi neškodljivi za okolinu, bez upotrebe hemikalija.  Lako se instaliraju i održavaju, zahtevaju vrlo mali prostor za održavanje i  izgradnju

Idealno je da ništa ne prepuštate slučaju te da na vreme preduzmete sve korake kako bi imovina za koju ste odgovorni bila na sve načine obezbeđena. Za pomoć po pitanju toga odakle treba početi  naš tim profesionalaca za procenu rizika može da sluša  vaše jedinstvene potrebe i da predloži rešenje  u skladu s’ njima. Umanjite sve šanse za rizik na vreme, pređite u zonu bezbednosti.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.