Kako video verifikacija može da unapredi sistem za bezbednost


Kako video verifikacija može da unapredi sistem za bezbednost


Bezbednost je jedan od glavnih faktora za uspeh u poslu, a zahvaljujući tehnološkom napretku, ona je razvijenija više nego ikada ranije. Jedan od najboljih načina na koji najsavremeniji sistem bezbednosti može da zaštiti vašu imovinu je putem alarma u čijoj osnovi je video verifikacija.

Šta znači “video verifikovan”?

Ovo je najsavremeniji model alarmnih sistema koji ne zavisi samo od zvuka koji upozorava na provalnike ili narušenu bezbednost. Sada se to postiže i zahvaljujući video-verifikovanim alarmnim sistemima.

Jednostavno rečeno, video verifikacija znači da je svaki vid narušavanja bezbednosti zabeležen video snimkom koji je pokrenut detektorom pokreta u sigurnosnom sistemu. Umesto da šalje samo alarm, video verifikovani sistem takođe šalje video snimak koji odmah pokazuje gde je problem u sistemu.

Za razliku od CCTV nadzora, video verifikacija je nešto što se ne mora naknadno pregledati. Umesto toga, video verifikacija pokriva sve ključne ulazne tačke u realnom vremenu i odmah šalje video obaveštenje u službi koja vrši kontrolu nadzora, uvek kada se aktiviraju sigurnosni senzori.

Ovo olakšava monitorima da razlikuju lažne alarme i stvarne hitne slučajeve. Sa stvarnim video snimkom koji je u toku, kontrolori mogu brzo i adekvatno da reaguju, u odnosu na stepen opasnosti.

Video verifikovani alarmni sistemi eliminišu lažne alarme i pomažu u poboljšanju vremena reagovanja na potencijalnu opasnost. To znači da potencijalni gubici mogu značajno da se umanje. Video verifikacija takođe pomaže policiji da identifikuje i uhvati kriminalce, što im je dodatna prednost.

Kako bi ova inovacija mogla da bude korisna?

24/7 monitoring: Video verifikovani alarmni sistemi dolaze kao bonus, jer oni znače da neko nadgleda 24 sata dnevno. Ako se alarm aktivira, video snimak se odmah šalje licima koja su nadležna za intervencije, što omogućava da se brže reaguje onda kada to jeste potrebno.

Nema lažnih uzbuna:  Video snimci u realnom vremenu trebaju da eliminiše lažne uzbune do kojih dolazi i usred noći.  Osim što oduzimaju vreme, lažni alarmi mogu da koštaju onda kada zaista bude trebalo, ukoliko se izgubi poverenje u njihov pouzdan rad.

Manje gubitaka: Kada služba obezbeđenja ili policija mogu brže da reaguju, u tom slučaju je i moguća šteta značajno manja. To znači i manje papirologije za osiguranje i manje zastoja u radu pre nego što sve vratite u normalno stanje.

Više šansi za hvatanje počinitelja: Ako slika vredi hiljadu reči, što je poznata stvar, onda video snimak može da bude od neprocenjivog značaja. Provera videa pruža veću garanciju kada je u pitanju identifikacija - i na kraju osuđivanje - počinitelja.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.