Portabl GPS uređaj – praktičan, efikasan i ekonomičan!

Upotreba GPS uređaja za praćenje postala je od ključne važnosti za uspešno  poslovanje svake kompanije koja se bavi transportom (od putničkog i teretnog programa, preko radnih i poljoprivrednih mašina do plovila) ili poseduje sopstveni vozni park. Osim standardnog GPS uređaja koje stručno lice postavlja ispod komandne table vozila i pušta u rad, u ponudi kompanije Almaks nalazi se i nešto drugačiji uređaj za praćenje, koji je trenutno vrlo popularan u svetu.

Jednostvna ugradnja, bez troškova

Reč je o portabl GPS uređaju koji se postavlja na upaljač za cigarete u vozilu, a za čije ugrađivanje nije potrebna pomoć stručnog lica. Po funkcijama, kvalitetu i vrsti informacija koje pruža, a koje podrazumevaju praćenje kretanja, brzine, putanje, zaustavljanja rada motora itd, ovaj uređaj se ne razlikuje od Basic GPS sistema koji je u ponudi Almaksa.

Ugradnja portabl GPS uređaja u vozilo – bilo da je reč o putničkom, kamionu, različitim radnim mašinama, vrlo je laka. Uređaj se jednostavno „zabode“ u mesto gde je fabrički postavljen upaljač za cigarete. Prednost portabl GPS uređaja jeste što može da ga instalira svako, ne postoje troškovi ugradnje i aktivacija je jednostavna.

2 u1: uređaj za praćenje i punjač za telefon

Osim što ne iziskuje troškove ugradnje, dobra strana portabl GPS uređaja jeste i u tome što se, kako sam naziv sugeriše, može prenositi iz vozila u vozilo. Korisnik sam odlučuje koje transportno sredstvo i kada će pratiti. Unutar uređaja nalazi se SIM kartica koja je povezana sa sofverom i preko koje se šalju i arhiviraju traženi podaci. Portabl GPS ima internu bateriju koja traje dva sata, a u slučaju da se uređaj izvadi iz upaljača, šalje se signal da je došlo do prekida napajanja.

Portabl GPS fizički izgleda kao punjač mobilnih telefona sa dva USB porta za punjenje, a što je, osim praćenja, još jedna funkcija koju poseduje. Budući da izgleda kao „bezazleni“ punjač telefona, uređaj ne izaziva sumnju kod vozača da se vozilo i njegov rad prate. Na taj način se sprečava korišćenje službenih vozila u privatne svrhe. Portabl GPS uređaj je praktično rešenje i u slučajevima kada zaposleni koristi privatno vozilo za obavljanje službenih dužnosti. Na početku radnog vremena zaposleni jednostavno uključi uređaj u upaljač, a po završetku smene ga ukloni.

I još nešto, poklonite vašim vozačima  „punjač“  u vozilu, kamionu, traktoru, da mogu puniti svoje telefone za vreme vožnje, oni će biti prezadovoljni poklonom, a vi ćete imati kontrolu nad vašom imovinom!