Sigurnosni snimci loše rezolucije - šta su glavni razlozi?


Sigurnosni snimci loše rezolucije - šta su glavni razlozi?


Motiv da se uštedi novac mnoge kompanije navede da odlažu ažuriranje svojih sistema sigurnosnih kamera ili da smanje rezoluciju slike na kamerama za video nadzor, što je rezultira niskim kvalitetom snimaka koji budu gotovo neupotrebljivi. To može da se ispostavi kao fatalna ili jako pogrešna odluka. Postoje određeni razlozi zbog kojih se ovakvi scenariji događaju a neki od sledećih su u praksi najčešći.

Zastarela oprema

Zastarela oprema može ozbiljno ograničiti vašu sposobnost da snimite snimke koji su upotrebljivi za policiju i vaše timove za sprečavanje gubitka. Stare analogne sigurnosne kamere šalju video signal na vaš digitalni video rekorder (DVR) koji zatim obrađuje signal i snima ga. Analogne kamere takođe zahtevaju dva kabla (jedan za napajanje i jedan za video) i direktnu vezu sa vašim DVR-om. Rezultat? Niska brzina kadrova i ograničena platforma dostupnih rezolucija.

Nove standardne sigurnosne IP kamere od 5mpx sigurnosne kodiraju video signal na samoj kameri i zatim šalju video na mrežni video rekorder (NVR). Zamena starih analognih kamera je veoma isplativo rešenje. Pošto IP kamere ne moraju biti direktno povezane sa NVR-om, često je potrebno manje instalacije nego za stari analogni sistem. Ukoliko želite da zadržite postojeće kamere i da ih dodate u novu mrežu, analogni DVR je kompatibilan sa novim IP kamerama.

Memorija za skladištenje

Količina memorije je verovatno najčešći uzrok loših video-snimaka sigurnosnih kamera. Generalno, kamere visoke rezolucije zahtevaju više prostora za skladištenje. Da bi zaobišli potrebu da potroše novac na dodatni prostor za memoriju, mnogi vlasnici preduzeća odlučuju da smanje rezoluciju video snimaka - što rezultira neupotrebljivim snimcima video nadzora.

Većina DVR-ova omogućava varijabilan kvalitet snimanja, a snimci manjeg kvaliteta zauzimaju manje prostora. To je opcija za koju se odlučuju najčešće vlasnici trgovina. Ali to je opcija nižeg kvaliteta koja je najveći uzrok mutnog, pikseliranog video snimka sa sigurnosnih kamera. Dok se inače preporučuje rezoluciju rezolucije 640 × 480 za snimanje snimaka, možda ćete otkriti da to nije dovoljno da biste mogli da identifikujete lica onda kada to bude potrebno.

Količina osvetljenja

Osvetljenje može da bude najbolji saveznik vaše sigurnosne kamere ali i najgori neprijatelj. Loše ili slabo osvetljenje može da kamerama omogući da uhvate jasne, upotrebljive slike, dok jače ili direktno osvetljenje može da rezuultira slikama koje su potpuno beskorisne.

Područja koja pokrivaju vaše bezbednosne kamere trebaju da imaju dovoljno visoke svetlosne nivoe da proizvedu upotrebljivu sliku. Pokušajte da obezbedite da izvori svetlosti budu van vidnog polja kamere. Kada je to moguće, pokušajte da montirate kamere ispod izvora svetlosti da biste sprečili blještanje. Budite posebno pažljivi sa spoljašnjim kamerama gde jaka sunčeva svetlost može da izazove negativne efekte, čineći delove vidnog polja potpuno neupotrebljivim.

Šta su najbolja rešenja?

Ako želite visokokvalitetne sisteme sigurnosnih kamera, onda možemo da vam ponudimo najbolja rešenja. Bilo da je u pitanju usluga „sve na jednom mestu“ za potrebe bezbednosnih kamera, ili da je jednostavnije rešenje Almaks Security Systems može da omogući najbolji izbor. Naši inženjeri i serviseri za instalaciju video nadzora pomoći će vam da obezbedite maksimalnu sigurnost vašeg poslovanja, zaposlenih i klijenata. Da biste saznali koliko je lako održati svoju kompaniju sigurnom, pozovite nas radi detaljnijih informacija još danas.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.