Šta je zajedničko pakovanju mleka i detektorima ugljen-monoksida?


Šta je zajedničko pakovanju mleka i detektorima ugljen-monoksida?


Opšte je poznato da mleko ima ograničen rok trajanja posle kog nije za upotrebu. Da li ste znali da detektori ugljen-monoksida imaju i rok upotrebe?

Detektori ugljen-monoksida imaju ograničen životni vek od oko 5-7 godina i moraju da se zamene nakon isreka tog vremena. Kada istekne rok njihove potrebe oni više neće biti u stanju da pružaju zaštitu na istom nivou, pri čemu se izlažete rizicima i opasnosti. Detektori za ugljen-monoksid na sebi imaju oznaku  koja pokazuje datum isteka.

Evo šta još treba da znate:

Na tržištu postoje različiti detektori ugljen-monoksida, od osnovnih modela do modernijih jedinica koje imaju digitalne displeje i povezane su sa svakom jedinicom u vašim prostorijama. Bez obzira na model koji izaberete, obavezno proverite da li baterije rade!

Testirajte svoje detektore ugljen-monoksida najmanje jednom mesečno i ako rade na baterije,  njih treba zameniti najmanje jednom godišnje. Baterije detektora ugljen-monoksida moraju da se zamene nai svakih šest meseci. Prilikom zamene baterija, usisajte unutrašnjost detektora da biste uklonili prljavštinu, prašinu i ostatke koji mogu da izazovu greške u radu.

Instalirajte detektore ugljen-monoksida na svakom spratu vašeg poslovnog prostora. Ipak, pažljivo birajte lokaciju na koju ćete instalirati uređaje. Detektore ugljen-monoksida držite podalje od direktne sunčeve svetlosti, a najmanje 3m od bilo kog izvora toplote koji radi na bazi goriva. Takođe izbegavajte mesta sa visokom vlažnošću ili emitovanje vodene pare, ekstremnu toplotu ili hladnoću (potkrovlje) i cirkulaciju vazduha (ventili, ventilatori).

Uz pravilnu upotrebu možete da budete sigurni da će vaši detektori ugljen-monoksida raditi besprekorno. Za savet u vezi upotrebe ili izbora najboljeg rešenja, možete se obratiti timu naših stručnjaka za tehničku bezbednost.

Koristimo kolačiće kako bismo vam osigurali najbolje iskustvo na našoj veb stranici. Daljim korišćenjem našeg sajta računamo da se slažete sa ovom politikom.